loading...

فروش تجهیزات آبدرمانی

پوکي استخوان: پوکی استخوان یا استئوپروز طبق تعریف انجمن ملی بهداشت یک اختلال اسکلتی است که بیشتر در دوران کهنسالی بروز می‌کند و ویژگی بارز آن کاهش استحکام استخوان بوده و انسان را در معرض خطر شکس

شرکت بنیان بازدید : 53 شنبه 12 بهمن 1398 نظرات (0)

پوکي استخوان:

پوکی استخوان یا استئوپروز طبق تعریف انجمن ملی بهداشت یک اختلال اسکلتی است که بیشتر در دوران کهنسالی بروز می‌کند و ویژگی بارز آن کاهش استحکام استخوان بوده و انسان را در معرض خطر شکستگی قرار می‌دهد.

برخلاف بسیاری از بیماری‌های مزمن، که علائم و نشانه‌های متعددی دارند، استئوپروز یک بیماری خاموش و بدون علامت است تا زمانی که یک شکستگی ایجاد شود.

که هفتصد هزار مورد آن در مهره‌ها، دویست و پنجاه هزار مورد در استخوان رادیوس، دویست و پنجاه هزار مورد در لگن و سیصدهزار مورد در سایر استخوان‌ها رخ می‌دهند.

شکستگی‌های لگن وخیم‌ترین عارضه استئوپروز بوده و میزان مرگ ومیر آن در سال اول بیش از ۲۰٪ است.

شکستگی‌های ناشی از استئوپروز، شکستگی‌هایی هستند که به‌طور معمول در آن موقعیت‌ها در افراد سالم شکستگی استخوان رخ نمی‌دهد.

که این شکستگی‌ها به عنوان شکستگی ناشی از شکنندگی در نظر گرفته می‌شوند.شکستگی‌های لگن پس از سقوط رخ می‌دهند، اما دو سوم شکستگی‌های مهره‌ای به صورت خاموش بوده و با یک فشار مختصر مانند بلند کردن یک جسم، عطسه کردن و خم شدن رخ می‌دهند.

علل پوکی استخوان:

این بیماری در دوران یائسگی زنان بسیار شایع است زیرا در این دوران استروژن بسیار در بدن زنان کم می‌شود. همچنین کمبود مواد معدنی مانند کلسیم، پروتئین و ویتامین دی و استعمال دخانیات مانند سیگار باعث پوکی استخوان می‌شود.

در شرایط کمبود مواد معدنی در رژیم غذایی، بدن این کمبود را از بافت‌های استخوانی می‌گیرد و این کار در طول زمان باعث فقر استخوان‌ها از لحاظ مواد معدنی و در نتیجه پوکی استخوان می‌گردد.

همچنین با بالا رفتن سن تخریب بافت استخوانی بیش از ساخت آن می‌شود و با گذشت زمان و در دوران کهنسالی این عارضه بروز می‌کند.

برخی از بیماری‌ها مثل پرکاری تیروئید، کم‌کاری غدد جنسی، آرتریت روماتوئید، بیماری کوشینگ و دیابت و مصرف برخی داروها مثل کورتن و لووتیروکسین ٬فورزماید، هپارین ٬فنیتوئین نیز در طول زمان باعث پوکی استخوان می‌گردند.

عوامل دیگری نیز مثل کم‌تحرکی یا کمبود وزن بیش از ۱۰٪ نسبت به وزن دوران جوانی یا بی‌ام‌آی کمتر از ۱۹، عوامل وراثتی و اعتیاد به الکل باعث پوکی استخوان هستند.

باور بر این بود که مصرف بیش از اندازه کافئین از فاکتورهای خطر است اما تحقیقات تازه نشان می‌دهد ارتباط زیادی بین استئوپروزی و مصرف کافئین وجود ندارد.

تشخیص:

تشخیص استئوپروز معمولاً به دنبال یک شکستگی بالینی حاد یا انجام آزمایش سنجش تراکم استخوان مسجل می‌شود. رادیوگرافی‌ها می‌توانند شکستگی فشاری مهره‌ها را نشان دهند، ولی شواهد پرتونگاری کاهش توده استخوانی تا هنگامی که ۳۰٪ از توده استخوان تحلیل نرفته، ایجاد نمی‌شود.

عکس‌های پرتونگاری شاخص خوبی برای تشخیص استئوپروز نیستند زیرا نفوذ کم یا بیش از حد اشعه در فیلم عکاسی روی کیفیت آن تأثیر می‌گذارد، از این‌رو رادیوگرافی‌ها راهنماهای خوبی برای پی بردن به استئوپروز نیستند و غالباً تشخیص براساس سنجش تراکم مواد معدنی استخوان مسجل می‌گردد.

اثر هیدرومِد بر تراکم استخوانی

لازم به ذکر است، پوکي استخوان باعث کاهش طول عمر و کيفيت زندگي مي گردد.

در مطالعه ای به بررسي تاثير 12 هفته تمرين هوازي با اعمال وزن در آب در هیدرومِد بر ميزان تراکم استخواني مهره هاي کمري زنان 50 تا 70 سال داراي اضافه وزن بود.

تعداد 20 نفرزن 50 تا 70 ساله داراي اضافه وزن، به صورت داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفي به دو گروه 10 نفره آزمايشي و کنترل تقسيم شدند (در هر دو گروه تعداد افراد با پوکي استخوان و بدون پوکي استخوان برابر بودند).

فعاليت ورزشي هوازي با اعمال وزن در آب در گروه آزمايشي به مدت 12 هفته و 3 جلسه در هفته انجام شد.

شدت فعاليت با 60 در صد ضربان قلب شروع شد و در مدت 12 هفته به 80 در صد ضربان قلب رسيد. مدت فعاليت از 60 دقيقه در شروع و در مدت12 هفته به 90 دقيقه رسيد.

گروه کنترل در اين مدت هيچ فعاليت ورزشي نداشتند. هر دو گروه قبل و بعد از دوره تمريني آزمايش سنجش تراکم استخوان را انجام دادند. براي تحليل آماري از آزمون t همبسته درسطح معني داري استفاده شد.

با توجه به نتايج پژوهش تفاوت معنا داري بين پيش آزمون و پس آزمون آزمايش تراکم استخواني گروه آزمايشي ديده شد در حاليکه درگروه کنترل تفاوت معني داري ديده نشد.

بر طبق نتايج پژوهش يک دوره تمرين هوازي با اعمال وزن در آب در هیدرومِد به مدت 12 هفته موجب افزايش تراکم استخواني مهره هاي کمري زنان 50 تا 70 ساله داراي اضافه وزن مي شود.

منبع:

ونكي بهناز*, صادقي حيدر, پيري مقصود, رمضاني نسرين. تاثير تمرين هوازي با اعمال وزن در آب بر تراکم استخواني مهره هاي کمري زنان 50 تا 70ساله داراي اضافه وزن. طب توانبخشي : تابستان 1394 , دوره 4 , شماره 2 ; از صفحه 46 تا صفحه 52 .

جهت مشاهده تجهیزات هیدروجیم و هیدرومِد (ورزش در آب و آبدرمانی تخصصی) اینجا کلیک کنید.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
جهت سفارش و خرید
جهت سفارش تجهیزات هیدروجیم و هیدرومد (تجهیزات تخصصی ورزش در آب و آبدرمانی) با شماره 09128859550 یا 03537281663 تماس حاصل فرمایید
اطلاعات کاربری